Home » Workshops

Cursus Beeldhouwen in Udenhout

Proef de sfeer van de Italiaanse beeldhouwer dicht bij huis tijdens de Cursus Beeldhouwen van Paul Funcken. In een inspirerende omgeving in Udenhout, vlak bij Tilburg, zelf leren beeldhouwen en een eigen beeld van steen maken; dat is een creatieve uitdaging! Beeldhouwen is een boeiend en inspirerend proces waar je kennis mee maakt tijdens deze workshop.

Direct aanmelden

Handen met steen - Paul Funcken

Maak tijd voor jezelf vrij en volg een Cursus Beeldhouwen

Je herkent het vast wel; tijdens een vakantie in Italië sta je te kijken naar een prachtig beeld en je verwondert je over de schoonheid. Misschien denk je wel: ‘dat wil ik ook’. Maar waarom sta je daar eigenlijk nu pas bij stil? Ja, tijdens de vakantie heb je de tijd om je blik wat ruimer te maken en om je heen te kijken, maar hoe komt het dat je daar anders niet over nadenkt? Het begint natuurlijk bij jezelf: we hebben het allemaal (te) druk en er is (te) weinig tijd. Toch is het goed om eens stil te staan bij alles waar ‘te’ voor staat.

Is het niet beter om bewust een moment voor jezelf te nemen? Dat is goed voor je geest en gezondheid! Tijdens het creatief bezig zijn verlies je even de tijd uit het oog en vergeet je de dingen om je heen. Zelf kan ik tijdens het beeldhouwen heel goed mijn hoofd leegmaken door me te concentreren op mijn beeld. De Cursus Beeldhouwen is dan ook een goede manier om even tijd voor jezelf vrij te maken.

Tools - Paul Funcken

Prachtige beeldhouwwerken ontstaan niet van de ene op de andere dag

De meesterstukken zijn natuurlijk niet in een dag gemaakt en elke kunstenaar is ooit ergens begonnen. Vroeger ging het vak van beeldhouwer over van vader op zoon. Tegenwoordig kiest ieder zijn vak naar eigen interesse. De techniek van het beeldhouwen en ruimtelijk denken zijn zaken die we in ons drukke leven niet dagelijks nodig hebben. Maar is het niet heerlijk om zo te ontspannen? Bovendien geeft het rust in je hoofd zodat je helder bent om je werkzame bestaan extra goed aan te kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat je je leven rijker maakt door te doen wat je hart je ingeeft en dat doe je tijdens een workshop beeldhouwen.

Worshop letters en symbolen -Paul Funcken

Inspiratie haal je overal vandaan

Kijk eens naar de klassieke beeldhouwkunst: er worden al eeuwenlang beelden gemaakt. Vandaag de dag werkt een beeldhouwer niet alleen meer aan beelden van marmer, albast of graniet. Maar ook met moderne materialen als staal, cortenstaal, beton, polyester en glas. Tijdens de Cursus Beeldhouwen zul je dan ook met verschillende materialen aan de slag gaan.

Zelf doen? Waarom niet!

Je hoeft natuurlijk niet meteen met marmer aan de slag te gaan tijdens je eerste workshop beeldhouwen. Speksteen is een prettig materiaal om mee te beginnen. Het is mogelijk om met een eenvoudige set gereedschap prachtige creaties te maken. En als je de smaak te pakken hebt, wil je vast eens proberen om een blok marmer te bewerken. Elke week zie ik mijn cursisten genieten van een heerlijke ochtend of avond beeldhouwen. En het mooie is dat het resultaat ook fantastisch is. De meest fraaie stenen beelden worden door mijn cursisten gecreëerd. Gewoon door de stap te nemen en aan de slag te gaan.

Wil je ook weten hoe je dat moet aanpakken? Meld je dan nu aan voor de Cursus Beeldhouwen of voor een masterclass beeldhouwen! De workshop beeldhouwen is een eerste stap om jouw creativiteit een zet in de goede richting te geven, op weg naar een mooi beeld van jezelf.

Maak kennis met mijn cursus tijdens een proefles

Je bent welkom om geheel kosteloos een proefles te volgen voordat je aan de Cursus Beeldhouwen begint. De kosten voor 10 lessen bedragen € 185,00. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar ontwerp@paulfuncken.nl of bel naar +31 (0)6 53 26 91 63. Je kunt je ook direct inschrijven voor de Cursus Beeldhouwen via de onderstaande button.

Workshop letters en symbolen - Paul Funcken

"*" geeft vereiste velden aan

Geen titel