Home » Funck

Paul Funcken is een denker, doener en ontwerper met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van tekst, beeld en vormgeving. Ik werk vanuit mijn studio en atelier aan huis. Een prachtige plek om in alle rust te kunnen werken aan mijn ideeën en vooral om mijn ideeën vorm te geven. Ik maak niet alleen wat ik zelf wil, ik word graag gevraagd door mijn opdrachtgevers om een oplossing te bedenken voor hun ontwerpvraag.

Mijn creatieve opleiding heb ik genoten aan de lerarenopleiding te Tilburg. Daarna heb ik een aantal jaren in het onderwijs gewerkt en ben vervolgens als ondernemer in de reclame werkzaam geweest. Naast mijn werk als art director ben ik steeds beeldend bezig geweest. In aanvang met beeldhouwen en sinds 7 jaar ook met glas. Ik bewaar het ambacht door aansluiting te zoeken tussen techniek, vormgeving en doel.

Werkwijze

Ik werk graag voor opdrachtgever en gebruiker. Samen op zoek gaan naar een oplossing voor het ontwerp vraagstuk is voor mij steeds weer een uitdaging. Intensief samenwerken met opdrachtgevers is leuk. Ik neem graag opdrachten aan van bedrijven en particulieren maar neem ook de vrijheid eigen ontwerpen uit te voeren. Ontwerpen met gevoel dat is mijn missie.

Vaak is het niet duidelijk hoe ik kan bijdragen aan een proces. Mijn eerste bezoek is dan ook altijd vrijblijvend. Tijdens dit bezoek bekijken we samen hoe mijn inbreng nuttig kan zijn en hoe in te passen. Indien je verder wenst te gaan dan stellen we een plan van aanpak op. Na goedkeuring van het plan en offerte gaan wij voor je met verve aan de slag.

Van idee naar oplossing

Vaak gebruiken we de ideeën die spontaan ontstaan niet, we vinden ze niet goed genoeg. Het gaat er om dat er een begin is waarmee je kunt gaan spelen, verfijnen, vervormen en uitwerken. Voor een nieuw concept of bijzondere toepassing kunnen we een denktank formeren met specialisten. Ik heb daarvoor de juiste contacten. Alleen een logische analyse is soms niet voldoende een creatieve aanpak is vaak succesvoller.

Grafische Vormgeving

Waar is dat goed voor? Nog steeds ben ik erg betrokken bij het grafisch vak. Daarvoor heb ik ontwerpstudio FUNck opgericht. Grafisch ontwerp brengt gedachten tot leven, houdt gedachten vast en zet aan tot actie. Om te entertainen, te onderwijzen, te verkopen en te promoten.

   • Vormgeving helpt de aandacht te trekken en een boodschap aantrekkelijker maken;
   • Vormgeving maakt de boodschap onderscheidend in de enorme informatiestroom;
   • Vormgeving is doorslaggevend bij het selecteren van informatie;
   • Vormgeving draagt bij aan een goed imago, een eigen gezicht;
   • Vormgeving zorgt voor structuur.

Diensten van FUNck

   • Ontwerpen en ontwikkelen van grafische projecten
   • Huisstijladvies en strategie
   • Fotografie (studio en op locatie)
   • Webdesign