Home » Creatieve cursussen Tilburg

Workshops in regio Tilburg

Paul Funcken biedt verschillende creatieve cursussen en workshops aan in Udenhout, nabij Tilburg. Zo kun je in zijn atelier terecht voor beeldhouwcursussen, masterclasses beeldhouwen, het maken van beelden in glas en Mergel Carving. Lees verder voor meer informatie over de inhoud van de verschillende creatieve cursussen en workshops in de omgeving van Goirle en Loon op Zand.

Direct aanmelden

Handen met steen - Paul Funcken

Beeldhouwen in Udenhout

Proef de sfeer van de Italiaanse beeldhouwer dicht bij huis. In een inspirerende omgeving leer je zelf beeldhouwen en een eigen beeld van steen maken. Dat is pas een creatieve uitdaging! Beeldhouwen is een boeiend en inspirerend proces en dit maakt deze cursus een van de meest creatieve cursussen in de omgeving.

Tools - Paul Funcken

Prachtige beeldhouwwerken ontstaan niet van de ene op de andere dag

De meesterstukken zijn natuurlijk niet op een dag gemaakt en elke kunstenaar is ooit ergens begonnen. Vroeger ging het vak van beeldhouwer van vader op zoon. Tegenwoordig kiest ieder zijn vak naar eigen interesse. De techniek van het beeldhouwen en ruimtelijk denken zijn zaken die we in ons drukke leven niet hoeven te doen. Maar is het niet heerlijk om zo te ontspannen? Bovendien geeft het rust in je hoofd zodat je helder bent om je werkzame bestaan extra goed aan te kunnen. Ik ben er van overtuigd dat je je leven rijker maakt door te doen wat je hart je ingeeft en dat doe je tijdens een workshop beeldhouwen.

Workshop Beeld van glas

Tijdens de workshop Beeld van glas leer je in zes avonden hoe je een beeld van glas maakt. Er wordt gebruikgemaakt van de vormsmelttechniek in open mallen. Het accent in deze workshop ligt sterk op het boetseren in klei of boetseerwas.

Zeefdrukken op glas

Het mooie van zeefdruk is dat je kunt drukken op allerlei materialen zoals hout, kunststof, metaal en glas. In deze workshop leer je de basis van het zeefdrukken en met eenvoudige technieken een screen te maken. We drukken met verschillende glaspigmenten die vervolgens worden ingebrand. Er is voldoende ruimte voor het experiment en na deze workshop kun je zelf aan de slag. Wil je thuis graag verder aan de slag, dan kun je na de workshop een basis-set gereedschap bij mij aanschaffen.

Masterclass beeldhouwen

Speciaal voor de gevorderde beeldhouwers bied ik de Masterclass Beeldhouwen aan. Tijdens deze Masterclass wordt het huidige werk besproken en worden de volgende stappen bepaald. De Masterclass duurt een dag en bestaat uit een intensief coachingsprogramma.

Workshop Mergel Carving

Benieuwd hoe het is om ruimtelijk te werken en een beeld te maken? De workshop Mergel Carving leert je na een korte uitleg je eigen beeld te maken in het unieke materiaal (Mergel) uit Limburg. Een ideale workshop als je wilt ontdekken of beeldhouwen iets voor jou is. Dit is ook een van de leukste creatieve cursussen tijdens een uitje samen met je collega’s, vrienden of familie.

Teamuitjes

Het hele jaar door kun je voor verschillende workshops en activiteiten bij Paul Funcken terecht. Alle activiteiten worden met aandacht voor je op maat samengesteld, voor een uniek en creatief teamuitje.

Schrijf je in voor een van de creatieve cursussen in regio Tilburg

Heb je interesse in een van de creatieve cursussen die ik geef? Meld je dan meteen aan. Bij de meeste cursussen kun je eerst een gratis proefles volgen, voordat de cursus van start gaat. Zo weet je zeker dat de cursus bij je past. Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar ontwerp@paulfuncken.nl of bel naar +31 (0)6 53 26 91 63.

Workshop letters en symbolen - Paul Funcken

"*" geeft vereiste velden aan

Geen titel