Zeefdrukken op glas.

Het mooie van zeefdruk is dat je kunt drukken  op allerlei materialen zoals hout, kunststof, metaal en glas. Ik deze workshop leer je de basis van het zeefdrukken en met eenvoudige technieken een screen te maken.
We drukken met verschillende glaspigmenten die vervolgens worden ingebrand. Er is voldoende ruimte voor het experiment en na deze workshop kun je zelf aan de slag. Wil je meer dan kun je na de workshop een basisset gereedschap bij mij aanschaffen.

Het zeefdruk proces.schaal-2-kleuren

Het ontwerp kan een foto, tekening of zijn maar we beginnen met knippen en scheuren om zo op een simpele manier een sjabloon/screen te prepareren. Je kunt met heel simpele hulpmiddelen al een mooi grafisch effect drukken. Hier is veel ruimte voor experiment.
Voor het drukken van een tekening of foto gebruiken we het fotografische films. Ook dit onderdeel komt aan bod. Zeefdrukken is geschikt voor kleine of grote oplage in de glaskunst gaat het vaak om enkel stuks. Het hele traject is bewerkelijk maar het resultaat is prachtig.
Zeefdrukken is een techniek die ik meer dan 20 jaar gebruik in hoofdzaak voor reclame uitingen. Daarnaast pas ik zeefdrukken toe in mijn glasobjecten. Voor meer informatie bel gerust. 013-5331739