Ben je benieuwd hoe het is om ruimtelijk te werken en je eigen beeld te maken? Wil je ontdekken of beeldhouwen iets voor jou is? De workshop Mergel Bewerken (Carving) leert je na een korte uitleg je eigen beeld maken in het unieke materiaal (Mergel) uit Limburg.

Het materiaal Limburgse Mergel

Limburgse Mergel is ook bekend als krijtgesteente. De Limburgse mergel is vooral afgezet tijdens het Krijt en komt ondergronds in vrijwel heel Nederland en in grote delen van Vlaanderen voor. In de Sint-Pietersberg (Zuid-Limburg) en de Belgische gemeenten Riemst, Vroenhove en Kanne zijn verschillende mijnen in krijtgesteente te vinden. Deze worden ook wel “mergelgrotten” genoemd.

Mergel is in Nederland de enige steensoort die wordt gewonnen voor het gebruik in de bouw, monumentaalwerk en beeldhouwen. De steen is erg zacht, maar is weervast. Mergel bestaat voor 98% uit koolzure kalk en 2% uit andere bestanddelen, voornamelijk zand.

workshop mergel bewerken

Inhoud van de Workshop Mergel Bewerken

De workshop Mergel Bewerken (Carving) begint met een korte uitleg. Je krijgt informatie over het materiaal; hoe je een ontwerp bedenkt; hoe je begint met het maken van een beeld; en welke technieken je kunt gebruiken. Het voordeel van Mergel is dat het een zachte steen is. Dit betekent dat er niet perse moet worden gehakt. Tijdens de workshop kun je je creativiteit botvieren met raspen, vijlen en krabbers. In drie uur maak je je eigen beeld, dat je na afloop mee naar huis neemt.

Deze workshop is ideaal om samen met je vrienden, collega’s of familie een beeld te maken.

Meer informatie? Een bezoek brengen aan het Atelier? Neem vrijblijvend contact op.

Contact | Aanmelden