Cursus Beeldhouwen in Udenhout

Proef de sfeer van de Italiaanse beeldhouwer dicht bij huis. 
In een inspirerende omgeving vlak bij Tilburg zelf leren beeldhouwen en een eigen beeld van steen maken, dat is een creatieve uitdaging! Beeldhouwen is een boeiend en inspirerend proces.

Je herkent het vast wel

Cursus BeeldhouwenTijdens een vakantie in Italië sta je te kijken naar een prachtig beeld en je verwondert je over de schoonheid. Misschien denk je wel ‘dat wil ik ook’. Maar waarom sta je daar eigenlijk nu pas bij stil? Ja, tijdens de vakantie heb je de tijd om je blik wat ruimer te maken en om je heen te kijken, maar hoe komt het dat je daar anders niet over nadenkt? Het begint natuurlijk bij jezelf: we hebben het allemaal (te) druk en (te) weinig tijd. Toch is het goed om eens stil te staan bij alles waar ‘te’ voor staat.

Is het niet beter om bewust een moment voor jezelf te nemen? Dat is goed voor de geest en gezondheid! Tijdens het creatief bezig zijn verlies je even de tijd uit het oog en vergeet je de dingen om je heen. Zelf kan ik tijdens het beeldhouwen heel goed mijn hoofd leegmaken door me te concentreren op mijn beeld.

Prachtige Beeldhouwwerken, niet van de ene op de andere dag

Cursus BeeldhouwenDe meesterstukken zijn natuurlijk niet op een dag gemaakt en elke kunstenaar is ooit ergens begonnen. Vroeger ging het vak van beeldhouwer van vader op zoon. Tegenwoordig kiest ieder zijn vak naar eigen interesse. De techniek van het beeldhouwen en ruimtelijk denken zijn zaken die we in ons drukke leven niet hoeven te doen, maar is het niet heerlijk om zo te ontspannen? Bovendien geeft het rust in je hoofd zodat je helder bent om je werkzame bestaan extra goed aan te kunnen. Ik ben er van overtuigd dat je je leven rijker maakt door te doen wat je hart je ingeeft.

Inspiratie
haal je overal vandaan

Kijk eens naar de klassiek beeldhouwkunst: er worden al eeuwen lang beelden gemaakt. Vandaag de dag werkt een beeldhouwer niet alleen meer met marmer, albast of graniet. Maar ook met moderne materialen als staal, cortenstaal, beton, polyester en glas.

Zelf doen? Waarom niet!

Cursus BeeldhouwenHet hoeft natuurlijk niet meteen in marmer. Speksteen is een prettig materiaal om mee te beginnen. Het is mogelijk om met een eenvoudige set gereedschap prachtige creaties te maken. En als je de smaak te pakken hebt wil je vast eens proberen een blok marmer te bewerken.

Elke week zie ik mijn cursisten genieten van een heerlijke ochtend of avond beeldhouwen. En het mooie is dat het resultaat ook fantastisch is, er komen de meest fraaie beelden uit hun handen. Gewoon door de stap te nemen en aan de slag te gaan.

Wil je ook weten hoe je dat moet aanpakken. Meld je dan nu aan! De eerste stap om jouw creativiteit een zet in de goede richting te geven. Op weg naar een mooi beeld van jezelf.

Je bent welkom om geheel kosteloos een proefles te volgen. De kosten voor 10 lessen bedragen €175,00.

Aanmelden